Mahmutović: Napadač sam, posao mi je da zabijam golove

Prvi strijelac češkog šampionata

Mahmutović: Napadač sam, posao mi je da zabijam golove

Edmir Škorić

Aidin Mahmutović, napdač Teplica, prvi je strjelac češkog šampionata sa šest pogodaka.

No, ono što impresionira jeste podatak da je Mahmutović u prvih šest kola igrao svega 179 minuta, što znači da je u prosjeku postizao jedan gol, a prosječno je igrao pola sata po utakmici.

Mahmutović je u zadnje tri utakmice postigao šest golova. Prvo je pogodio jednom protiv Sigme, zatim hat-trick protiv Slavije u Pragu i dva gola potiv Jihlave prošlog vikenda. 

"Napadač sam i moj posao je da zabijam golove, ali imam odličnu podršku svojih suigrača koji mi puno pomažu. Posebno od strane momaka koji su došli ovog ljeta u klub", rekao je Mahmutović za Efotal.cz, dodavši:

"Osobno, mislim da je Franco Litsingi najbolji desni vezni s kojim sam igrao u Teplicama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.