Mahmutović: Ne očekujem poziv

Napadač Teplica za SportSport.ba

Mahmutović: Ne očekujem poziv

Napadač Teplica, Aidin Mahmutović je u sjajnoj formi, a u posljednje dvije utakmice je donio pobjede svom timu, te ovaj momak zaslužuje da se obrati pažnja na njega, no i pored svega toga on ne očekuje poziv u reprezentaciju.

Nije mala stvar postići dva gola najtrofejnijem češkom klubu, Sparti iz Praga, a Aidin je to učinio u pretprošlom kolu i to na Synot Tip Areni, te su tako Teplice odnijele pobjedu od 0:2. U prošlom kolu, 24-godišnji napdač je postigao gol protiv Hradec Kralove u 88. minuti, te tako drugu uzastopnu utakmicu donio pobjedu Teplicama, ovaj put je bilo 2:1.

"Zadovoljan sam svojom formom kao i cijele ekipe. Odlično igramo u posljednje vrijeme i nalazimo se u vrhu tabele. Imamo veoma mladu ekipu koju je trener Plišek odlično posložio. On voli mlade igrače i mislim da možemo izboriti plasman u Europu naredne sezone", kaže Aidin Mahmutović za SportSport.ba.

Također se osvrnuo i na jednog od tih mladih igrača kojima Jiri Plišek vjeruje, našeg 18-godišnjeg Aldina Čajića, koji je tek što je došao u klub pred početak ove sezone dobio priliku u prvom timu.

"On je vrlo mlad igrač kojem Plišek puno vjeruje. Veoma je talentovan i mislim da će izrasti u jednog velikog igrača. Dobro se slažemo na terenu."

Teplice u 14. kolu češke Gambrinus lige dočekuje prvoplasiranu ekipu, Viktorije Plzen, koja u dosadašnjih 13 kola ima samo jedan poraz i jednu neriješenu utakmicu.

"Bit će to teška jedna vrlo teška utakmica. Viktorija ima samo jedan poraz u sezoni, a nadam se da ćemo mi u toj utakmici potvrditi svoj kvalitet. Itekako bi bili zadovoljni jednim bodom", kaže bivši napadač zeničkog Čelika.

Pored toga što u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi, Aidin Mahmutović ističe kako ne očekuje poziv u reprezentaciju, iako ovaj momak zaista zaslužuje, ako ništa bar da se na njega obrati pažnja.

"Iskreno ne očekujem poziv u reprezentaciju. Mislim da je jedan od glavnih razloga to što igram u Teplicama, smatram da bih dobio poziv kada bih prešao u neki veći klub u kojem bih postigao nekoliko golova. Nije da smatram da sam prevazišao ovaj nivo, ali bih se volio okušati u nekoj jačoj ligi", rekao je za kraj razgovora za najčitaniji portal u regionu, igrač koji se u Teplicama nalazi od 2008. godine.

O kakvom se to zapravo napadaču i golgeteru radi, pogledajte u video isječku iz prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije