Mahmutović opet zabio za Teplice

Naši briljiraju u Češkoj

Mahmutović opet zabio za Teplice

Edmir Škorić

Teplice su pobjedom nad Liberecom došle na prvo mjesto češkog prvenstva, a golove u današnjoj pobjedi (2:0) postigli su Vidlička i naš internacionalac Ajdin Mahmutović.

Liberec je od prve minute krenuo ofanzivno, te su u dva navrata opasno zaprijetili golu Teplica. Ipak, prvi u vodstvo dolaze domaći i to golom Vidlička.

Identična akcija kao i kod prvog pogodka u 25. minuti, ali je naš internacionalac Ajdin Mahmutović bio neprecizan. Do kraja prvog poluvremena Mahmutović postiže pogodak i to veoma lijep nakon solo prodora po desnoj strani. 

I u nastavku Mahmutović umalo da postigne pogodak, kada ga je petom uposlio Vachoušek. U 55. minuti naš internacionalni napadač pogađa stativu. Do kraja utakmice bez promjena i Teplice su bez puno problema došle do nova tri boda, sa kojim su se sada popeli na prvo mjesto ljestvice u Češkoj. Svih 90 minuta za "žute" odigrao je i drugi naš internacionalac, Admir Ljevaković.


Teplice - Liberec 2:0 (2:0)
Strijelci: Vidlička 8', Mahmutović 45'.
Žuti kartoni: Klein, Lukáš (Teplice) - Bosančič,Papoušek (Liberec)
Gledalaca: 3056.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Matula - Verbíř (83.Elsamni), Ljevaković, Vachoušek, Kalivoda (90.Gašparík)- Mahmutovič (87.Smejkal), Mareš.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Dejmek, Polák, Janů - Kerič (80.Diviš), Holeňák (64.Papoušek), Bosančič (65.Liška), Gecov, Dočkal - Nezmar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.