Mahmutović ostavio Teplice u borbi za titulu

Fudbalsko prvenstvo Češke

Mahmutović ostavio Teplice u borbi za titulu

Adnan Beganović

U okviru 25. kola češkog fudbalskog prvenstva Teplice su na svom terenu s minimalnih 1:0 pobijedile Pribram, a pogodak vrijedan tri boda postigao je naš internacionalac Ajdin Mahmutović.

Bosanskohercegovački internacionalac Ajdin Mahmutović nastavio je s dobrim igrama u Češkoj. U duelu sa Teplicama upravo on je pogodio u 32. minuti, te tako svoj klub ostavio u borbi za titulu.

Mahmutoviću je ovo 7. pogodak u dosadašnjem dijelu prvenstva, i trenutno se nalazi 5. mjestu liste strijelaca. Pored pogotka naš internacionalac imao je još jednu veliku priliku, no istu nije uspio realizovati.

Mahmutović je na terenu proveo svih 90 minuta, kao i njegov saigrač Admir Ljevaković.

Nakon 25 kola Teplice zauzimaju 4. mjesto sa 47 bodova, dok je vodeća Sparta sa 51 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.