Mahmutović postigao dva gola
Mahmutović slavi pogodak sa Čajićem i Vondrašekom

U visokoj pobjedi Teplica igrali još Ljevaković i Čajić

Mahmutović postigao dva gola

Aidin Mahmutović, bosanskohercegovački napadač, postigao je dva gola u pobjedi Teplica nad Usti nad Labemom u okviru prve utakmice grupe C Tipsport kupa.

Teplice su slavine nad Usti nad Labemom sa visokih 8:0, a Mahmutović je dva puta tresao protivničku mrežu. Po dva gola postigli su još Lukaš Zoubele, Vlastimil Stožicky i Martin Jindraček.

U visokoj pobjedi Teplica, koje su trenutno na prvoj poziciji grupe C Tipsport kupa, nastupila su još dva naša internacionalca, Admir Ljevaković i Aldin Čajić.

"Nismo očekivali tako visoku pobjedu, ali trener od nas zahtjeva da u svakoj utakmici samo maksimum, bez obzira da li to bilo prvenstvo ili prijateljska utakmica. Danas smo u tome uspjeli", rekao je Mahmutović nakon utakmice.

Abid Mujagić, 18-godišnji napadač, priključen je prvom timu Teplica na pripremama, tako da bi uskoro još jedan naš internacionalac mogao zaigrati za prvi tim ovog češkog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.