Mahmutović strijelac u nevjerovatnom porazu

Teplice tri puta vodile i izgubile

Mahmutović strijelac u nevjerovatnom porazu

U okviru 17. kola kola fudbalskog prvenstva Češke danas su odigrane dvije utakmice.

Najviše golova, čak sedam, viđeno je u susretu između Teplica i Plzena. Gosti su slavili sa 4:3, a strijelac za poraženu ekipu bio je bh. internacionalac Ajdin Mahmutović.

U susretu punom preokreta, povela se domaće Teplice, golom Vondreseka u 40. minuti. Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Duris je izjednačio na 1:1.

Ipak, Teplice su ponovo povele nakon samo tri minuta igre u nastavku, a strijelac je bio Vachousek. Deset minuta kasnije novo izjednačenje - za Plezen je pogodio Pilar.

Bh. internacionalac u dresu domaće ekipe Ajdin Mahmutović postigao je svoj prvi gol u nastavku sezone za treće vodstvo Teplica (3:2) u 76. minuti.

Nevjerovatna utakmica dobila je svoj konačni epilog u samo tri minute. Bakos je prvo u 78. minuti izjednačio na 3:3, a isti je igrač tri minute kasnije svojim drugim golom donio pobjedu Plzenu.

U drugom susretu, Jablonec je sa 2:1 bio bolji u gostima od Bohemiansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.