Mahmutović strijelac za pobjedu Teplica

Još jedna sjajna partija bh. internacionalaca

Mahmutović strijelac za pobjedu Teplica

Adnan Beganović

U okviru 14. kola fudbalskog prvenstva Češke odigran je derbi između prvoplasiranih Teplica i drugoplasiranog Jabloneca u kojem su Teplice golom Ajdina Mahmutovića slavile s 1:0.

Najveće iznenađenje češkog fudbalskog prvenstva, Teplice, nastavile su sa sjanim igrama i dobrim rezultatima. U derbiju kola pred svojim navijačima Teplice su bile bolje od Jabloneca te su se tako osamile na prvom mjestu tabele.

Sjajan pogodak sa nekih 25 metara za velika tri boda Teplica postigao je bosanskohercegovački internacionalac Ajdin Mahmutović u 48. minuti susreta i tako još jednom pokazao da se radi o igraču pred kojim je blistava karijera. Pored Mahmutovića dobru partiju u današnjem derbiju pružio je i Ljevaković koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

Rezultati 14. kola:
Teplice – Jablonec 1:0
Ostrava – Kladno 2:0
Liberec – Olomuc 0:4

Poredak:
Teplice 32, Ostrava 31, Jablonec 29, Sparta 23...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.