Mahmutović strijelac za Teplice

Kup Češke

Mahmutović strijelac za Teplice

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Aidin Mahmutović bio je danas strijelac za češke Teplice.

Teplice su u uzvratu osmine finala Češkog kupa ugostile Domažlice. Kako je prvi susret okončan rezultatom 4:0 za Teplice, bilo je jasno da će današnji duel ovih klubova biti tek formalnost.

Uspjele su Domažlice ovaj put popraviti dojam, pa slaviti (2:1), a jedini gol za Teplice postigao je Mahmutović u 69. minuti, dok je prethodno Braun u trećoj minuti pogodio za vodstvo gostiju. Dosly je u 79. postigao gol za, doduše pirovu, pobjedu gostiju.

Mahmutović je igrao 90 minuta, dok svoju priliku nije dobio drugi naš igrač, Admir Ljevaković, koji je odmarao, te je meč presjedio na klupi.

Češki kup, osmina finala, revanš:
Teplice - Domažlice 1:2 (Mahmutović 69/ Braun 3, Dosly 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.