Mahmutović treći strijelac Češke

Gambrinus liga

Mahmutović treći strijelac Češke

Edmir Škorić

Nakon osamnaest odigranih kola češke Gambrinus lige, Marek Kulič iz Mlada Boleslava predvodi listu strijelaca zajedno sa Michal Ordošom (Sigma Olomuc) sa devet postignutih golova. Na trećem mjestu je bh. internacionalac Ajdin Mahmutović.

Mahmutović je svoj sedmi prvenstveni pogodak postigao jučer protiv Plzena, kada su Teplice slavile sa 2:1. Tako se bh. internacionalac našao na trećem mjestu golgetera Gambrinus lige, u kojoj su njegove Teplice na prvom mjestu sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu prašku Spartu.

Bolje rangirani na listi strijelaca od Mahmutovića su Marek Kulič (Mlada Boleslav) te Michal Ordroš (Sigma Olomouc), koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva po devet puta matirali protivničke golmane.

Lista strijelaca nakon 18. kola:
1. Marek Kulič (Mlada Boleslav) 9
2. Michal Ordoš (Sigma O.) 9
3. Ajdin Mahmutović (Teplice) 7
4. Mario Lička (Banik Ostrava) 7
5. Tomaš Došek (Brno) 6
6. Adam Hloušek (Slavia Prag) 5
7. Mareš Jakub (Teplice) 5
8. Pavel Šultes (Sigma O.) 5
9. Petr Švancara (Slovačko) 5
10. Bony Wilfried (Sparta Prag) 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.