Mahmutović ublažio poraz Teplica

Prvenstvo Češke, 17. kolo

Mahmutović ublažio poraz Teplica

Edmir Škorić

Danas su odigrane posljednje dvije utakmice 17. kola češkog šampionata. Gostujuće pobjede ostvarili su Banik Ostrava i Jablonec.

Teplice su u derbi-utakmici 17. kola, pred svojim navijačima, poraženi od Jabloneca. Goste je u vodstvo doveo Jan Kovarik u 31. minuti, a isti igrač je, u drugoj minuti nastavka, udvostručio prednost gostiju.

Nadu da možda i mogu ostati neporaženi, domaćim navijačima donio je pogodak našeg internacionalca Aidina Mahmutovića u 85. minuti. Srećom po goste, rezultat se  više nije mijenjao.

Mahmutović je odigrao svih 90 minuta, a u redovima domaćih nastupila su još dva naša internacionalca. Admir Ljevaković je tako odigrao prvih 45 minuta, a mladi Aldin Čajić zamijenjen je u 63. minuti.

Banik Ostrava je, pogotcima Nanda iz penala u 53. minuti i  Šenkerika, slavila na gostovanju kod Brna.

Češko prvenstvo, 17. kolo:
Teplice - Jablonec 1:2 (Mahmutović 85/ Kovarik 31, 47)
Brno - Banik Ostrava 0:2 (Nando 53 - penal, Šenkerik 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.