Mahmutović ušao i donio pobjedu Teplicama

Pogodio za tri boda

Mahmutović ušao i donio pobjedu Teplicama

Adnan Beganović

U okviru 19. kola češkog fudbalskog prvenstva Teplice su pred svojim navijačima rezultatom 2:1 savladale Usti, a strijelac pobjedonosnog gola bio je naš internacionalac Aidin Mahmutović.

Teplice su sjajno otvorile susret prrotiv fenjeraša češkog prvenstva i u 25. minuti preko Vondrašeka došle su do prednosti.

Međutim, Usti se nije predavao i u 53. minuti poravnava, a strijelac je bio Krbecek. U 68. minuti trener Teplica Jirži Plišek pravi sjajan potez uvodeći u igru Mahmutovića umjesto strijelca Vondrašeka. Naš internacionalac odužio mu se u 81. minuti, kada je postigao gol vrijedan tri boda.

Aldin Čajić odigrao je cijeli susret u dresu Teplica, dok je Alen Melunović u igri bio do 55. minute, a u dresu Ustija posljednjih 10 minuta igrao je Mario Lamešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti