Mahmutović ušao s klupe i zabio tri gola, jedan Ljevaković!

Češka liga, 5. kolo

Mahmutović ušao s klupe i zabio tri gola, jedan Ljevaković!

Edmir Škorić

Nogometaši Teplica deklasirali su u Pragu Slaviju sa nevjerovatnih 7:0 u posljednjem susretu petog kola češke lige.

Prošle sezone Teplice su se borile za opstanak no ove godine igraju preporođeno i nakon pet kola imaju 11 bodova uz skor 3-2-0. Postigli su ukupno 19 (sedam večeras), a primili pet golova.

Iako je počeo s klupe, bh. internacionlac Aidin Mahmutović postigao je tri pogotka! Ušao je u 51. minuti umjesto Salamija, a strijelac je bio u 64., 79. i 87. minuti. 

Preostale golove za goste postigli su Taborsky u 11. minuti, Jablonsky u 27. minuti, Matula u 72. minuti i naš Ljevaković u 90. minuti. Ljevaković je igrao svih 90 minuta, dok mladi bh. reprezentativac Aldin Čajić nije ulazio u igru.

Češka liga, 5. kolo:
Slavia - Teplice 0:7 (Taborsky 11, Jablonsky 27, Mahmutović 64, 79, 87, Maluta 72, Ljevaković 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.