Mahmutović za pobjedu protiv Plzena

FK Teplice ostaje lider Češke

Mahmutović za pobjedu protiv Plzena

Edmir Škorić

U zaostaloj utakmici šesnaestog kola češkog prvenstva, Teplice su na svom terenu sa 2:1 savladale Plzen. Strijelac drugog gola za domaće ponovo je bio bh. internacionalac Ajdin Mahmutović.

Teplice nastavljaju sa dobrim partijama u češkom prvenstvu, a svoju golgetersku formu nastavio je i bh. napadač Ajdin Mahmutović.

Naime, Teplice su na svom terenu savladale Viktoriu iz Plzena sa 2:1. Siva je u desetoj minuti doveo domaće u vodstvo, a šest minuta u nastavku bilo je dovoljno Mahmutoviću da povisi na 2:0. Gostima je tračak nade donio Bakos golom u 65. minuti. Ipak, gosti iz Plzena nisu mogli do nekog uspjeha. Bilo je to jasno već u 72. minuti kada je Limbersky isključen.

Teplicama je ovo jedanaesta prvenstva pobjeda i nakon osamnaest odigranih kola vodeći su klub Češke sa 39 osvojenih bodova, tri više od prvog partioca praške Sparte.

Zaostali meč 16. kola:
Teplice - Plzen 2:1 (Siva 10, Mahmutović 51/ Bakos 65)

Poredak: Teplice 39, Sparta Prag 36, Banik Ostrava 35, Jablonec 34, Slavia Prag 30, Viktoria Plzen 30, Sigma Olomuc 25, Mlada Boleslav 25, Pribram 24, Brno 23, Bohemians 20, Slovan 20, Ceske Budojevice 15, Slovacko 14, Kladno 14, Bohemians 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.