Mahmutović: Želim u jaču ligu

Naš internacionalac oduševljava u Češkoj

Mahmutović: Želim u jaču ligu

Aidin Mahmutović, fudbaler čeških Teplica, svojim sjajnim igrama oduševio je tamošnju sportsku javnost, a nakon 12 odigranih kola njegova momčad iznenađujuće se nalazi na čelu tabele.

"Mislim da niko od nas nije očekivao da ćemo nakon 12 utakmica biti najbolja momčad u Českoj. Međutim, iznenadili smo sve i mislim da smo  zasluženo na prvom mjestu. Ovdje u Češkoj svi pričaju i pišu da igramo najlijepši fudbal“, rekao je za SportSport.ba Aidin Mahmutović

SS.ba:
Prema izvještajima iz Češke jedan si od najboljih fubalera ekipe. Da li si zadovoljan svojim igrama?

Mahmutović:
Što se tiče mojih igara mislim da moguu biti zadovoljan, ali znam da mogu  još puno bolje. Nastojim svaku utakmicu da odigram dobro i da postignem pogodak kako bi pomogao ekipi da ostane tu gdje jest.

SS.ba:
U Češkoj si od 2007. godine. Da li imaš na stolu ponudu za promjenu sredine?

Mahmutović:
Nekih kontakta ima, a da li ću nastaviti karijeru u nekoj drugoj državi stvarno ne znam, imaju ljudi koji se brinu o tome i ja u potpunosti njima vjerujem. Lično bih volio da sad na zimu promijenim zemlju, jer želim igrati negdje gdje se igra ofanzivno što u Českoj baš i nije slučaj. Meni bih odgovarale lige poput Njemačke i Španjolske gdje se igra ofanzivno i lijepo.

SS.ba:
Pratiš li Premijer ligu BiH?

Mahmutović:
Pratim Premijer ligu BiH, a najviše me zanima Čelik kojem sad baš i ne ide dobro, ali sam uvjeren da će se Čelik brzo vratiti u vrh, jer mislim da je Kopić jedan od naših najboljih trenera te da će on sve posložiti na svoje mjesto. Nadam se da će odgovorni u Čeliku imati strpljenja te da ću ubrzo vidjeti zenički klub u vrhu premijerligaške tabele.

SS.ba:
Pratio si reprezentaciju, zanima me tvoje mišljene o tome da li možemo do Južne Afrike?

Mahmutović:
Gledao sam sve utakmice naše reprezentacije i doista sam ponosan na momke koji su ostvarili ovaj istorijski uspjeh. Portugal je sigurno jaka momčad, prepuna zvijezda, no mislim da mi u dvomeču imamo jako dobre izglede.

SS.ba:
Mladi si, igraš dobro, da li možda u tebi tinja neka nada da bi i ti u budućnosti mogao zaigrati  za reprezentaciju?

Mahmutović:
U ovom trenutku ne razmišljam o tome jer je igrački kadar na poziciji koju ja igram „strašan“, no to ne znači da sebe u budućnosti ne vidim u reprezentaciji. Nadam se da ću svojim igrama skrenuti pažnju na sebe, a pogotovo ukoliko odem u neku malo kvalitetniju ligu. Optimista sam, zašto da ne i ljudski je težiti ka boljem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.