Mahrez možda u karijeri nije postigao čudniji gol

Rijetko viđena situacija na utakmici Toga i Alžira

Mahrez možda u karijeri nije postigao čudniji gol

Reprezentacija Alžira je danas na gostovanju savladala Togo sa visokih 4:1 u okviru kvalifikacija za Afrički Kup nacija.

Prvo ime susreta bio je sjajni fudbaler Manchester Cityja Riyad Mahrez koji je postigao dva gola u 14. i 30. minuti, a posebno je interesantan bio prvi.

Golu je prethodila jedna loša intervencija domaće odbrane i golmana, pa je gol Toga ostao prazan. Lopta je stigla do Mahreza koji je šutirao iz velike udaljenosti, a malo ispred gol linije se pokušao ispriječiti Ouro-Akoriko koji je intervenisao rukom.

Defanzivac Toga je skočio u pokušaju da spriječi ulazak lopta u gol, ali ispalo je poprilično komično jer ju je zapravo samo usmjerio ka golu. I veliko je pitanje da li bi lopta završila u mreži da je Ouro-Akoriko nije dirao.

Sve je to bilo pomalo smiješno i Mahrezu, a interesantno je i što fudbaler Toga nije dobio crveni već samo žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi