Maiconov otac: Moj sin silno želi u Real

Maiconov otac: Moj sin silno želi u Real

Edmir Škorić

Brazilski nogometaš Maicon odmara se u rodnoj zemlji, te priželjkuje prelazak u redove madridskog Reala, bar ako je suditi po izjavi njegovog oca.

Douglas Maicon je sa Interom, prošle sezone, osvojio tri titule (Serija A, Liga prvaka i Kup) i to pod palicom portugalskog stručnjaka Jose Mourinha. Nakon što je Mourinho ovog ljeta preuzeo Kraljeve, namjera mu je za sobom dovesti i brazilskog desnog bočnog igrača.

Nedavno je tamnoputi igrač Intera kazao kako bi volio otići u Real Madrid, ali i da nema ništa protiv da ostane na Giuseppe Meazzi. Ipak, čini se, njegova želja je španjolski viceprvak - Real.

"Sin mi ne može dočekati da zaigra za Real. Zna da bi taj klub bio idealno odreište nastavka njegove karijere. U Madridu bi osvojio sve što je osvojio s Interom. Trenutno je na odmoru u Brazilu, a mi smo opušteni, znajući da pravi ljudi vode pregovore", kazao je Maiconov otac Manuel za španjolski sportski dnevnik AS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.