Maiga ljut na upravu Sochauxa

Igrač iz Malija bi u Newcastle

Maiga ljut na upravu Sochauxa

Modibo Maiga (23), igrač Sochauxa, ljut je na čelnike ovog kluba zbog toga što blokiraju njegov odlazak u engleski Newcastle.

Internacionalac iz Malija je prošle sezone postigao 15 golova i bio je najbolji strijelac tima uz Ideye Browna koji je u međuvremenu prešao u Dynamo Kiev. Taj tandem je bio najzaslužniji za plasman u Evropsku ligu, ali sad su uslijedili problemi.


"Susreo sam se ljudima u Newcastleu. Oni me žele, a to nije bilo koji klub. Premijer liga je san za svakog igrača. Tamo se igra onako kako mi se sviđa, odgovara mi i to bi bilo sjajno za moju karijeru", - rekao je Maiga za koga se pretpostavlja da bi Svrake platile obeštećenje od oko 8 miliona eura. Međutim, čelnici Sochauxa to nisu prihvatili.


"Rekao sam treneru Baždareviću da poštujem moj ugovor, ali predsjednik je rekao da prvo želi pričati o transferu. Ne želim smetati Sochauxu, ali tu je i dogovor sa Newcastleom. Predsjednik je čak odbio razgovarati sa ljudima iz Newcastlea. Imao sam sastanak sa njim i zaista ne mogu prihvatiti ovakav trenutni položaj. Ovo je za mene veliki šamar u lice. Prvi put da sam pitao za nešto i oni odbijaju razgovarati. To je sebično. To je nedostatak poštovanja. Sume su ogromne i za mene i za klub. Sochaux neće ništa izgubiti, ali ne vrijedi" zaključio je ogorčenu priču Maiga koji je od 2007. do 12010. igrao za Le Mans, a onda ga je jedna sezona među Žutima lansirala u centar pažnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.