Mainz dovodi zanimljivo pojačanje

Njemački mediji ga predstavljaju kao 44-godišnjeg talenta

Mainz dovodi zanimljivo pojačanje

Senzacija Bundeslige, do sada neporažena ekipa, Mainz dovest će jedno veoma zanimljivo pojačanje. Riječ je o Haraldu Schneideru, čovjeku koji je zadužen za održavanje travnjaka.

Naime, u Mainzu žele svojim igačima obezbijediti što bolje uslove za igru, a ovaj 44-godišnji talenat, kako ga predstavljaju njemački mediji bi mogao dosta pomoći u tome.

"Odluka još nije donesena, ali trudimo se da uradimo što možemo kako bi travnjak na novom stadionu bio što bolji", rekao je 37-godišnji trener njemače momčadi, Thomas Tuchel koji je Schneidera zapazio na pripremama u Austriji gdje je njegov tim igrao prijateljsku utakmicu.

Mainzov novi stadion, koji će se zvati Coface Arena bi trebao biti uskoro završen, a primat će oko 33.000 ljudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.