Mainz otpustio Andersena

Prvenstvo još nije počela, a već jedan otkaz

Mainz otpustio Andersena

Adnan Beganović

Iako sezona još nije počela, jedan trener u Bundesligi već je ostao bez posla. Naime, čelni ljudi Mainza nakon sramotnog poraza u Kupu od niželigaša Lubecka (1:2) zahvalili su se na saradnji norveškom stručnjaku Jornu Andersenu.

Norveški stručnjak sjeo je na klupu Mainza prošlo ljeto i odmah ekipu uveo u elitni rang takmičenja, a ugovor mu je vrijedio do 2010. godine. Andersena će na klupi privremeno zamijeniti dosadašnji trener U19 momčadi Mainza, Nico Bungert.

Njemački mediji navode da je poraz u DFB Pokalu više povod nego uzrok otkaza norveškom stručnjaku. Navodno su se protiv njega pobunili igrači jer smatraju da ih previše iscrpljuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti