Mainz poražen kod Borussije M'gladbach

Mainz poražen kod Borussije M'gladbach

Edmir Škorić

Tek prosječnom igrom i golovima Raula Bobadilla i rezerviste Marco Reus Downinga, Borussija Monchengladbach pobijedila je ekipu Mainza čime je najavljeno četvrto kolo Bundeslige.

Sinoć je, po običaju Nijemaca, odigrana samo jedna utakmica, kojom je otvoreno četvrto kolo Bundeslige. Nakon historijske pobjede nad Bayernom u prošlom kolu (2:1), Mainz je gostovao kod uvijek neugodne Borussije M'Gladbach.

Prvu pravu priliku imao je Bobadilla nakon samo pet minuta igre, no njegov šut iz daljine otišao je pokraj gola. Nešto kasnije isti igrač ponovo prijeti, a ovaj put njegov udarac je blokirao Miroslav Karhan.

Sigurno najbolji igrač sinoć bio je Raul Bobadilla, pa je tako desetak minuta prije kraja prvog dijela propustio još jednu dobru prigodu za domaći tim. Odmah poslije toga stiže vodstvo domaćih igrača. Thorben Marx proigrao je loptu za pomenutog napadača Borussije, a ovaj pogađa mrežu Mainza.

Domaći čuvar mreže Christopher Heimeroth bio je na iskušenju u nekoliko navrata, kada su opasno po njegovom golu zaprijetili Andre Schurrle i Andreas Ivanschitz. Sve do 85. minute rezultat se nije mijenjao, da bi 20-godišnji Marco Reus koji je ušao desetak minuta ranije prošao odbranu gostiju i odličnim udarcem postavio konačnih 2:0.

Sada se Borussija pridružila HSV-u, Schalkeu i Bayeru sa po sedam bodova, iako sve ekipe osim M'gladbacha danas i sutra igraju svoje utakmice 4. kola.

Njemačka Bundesliga, 4.kolo:
Borussija M. - Mainz 2:0 /Bobadilla 30', Reus 85'/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.