Mainz predstavio Ivanschitza
Ivanschitz u novom dresu

Bundesliga

Mainz predstavio Ivanschitza

Povratnik u Bundesligu Mainz 05 doveo je veliko pojačanje koje će im pomoći da ostvare zacrtani cilj, a to je opstanak u Bundesligi. Andreas Ivanschitz Austrijanac hrvatskog porijekla stigao je iz Panathinaikosa i naredne dvije godine provest će na posudbi u Mainzu.

25-godišnji vezista je u Grčkoj proveo posljednje dvije godine, ali je u posljednje vrijeme zapao u nemilost trenera Panathinaikosa i sve više vremena je provodio na klupi, tako da se odlučio na jedini logičan potez, a to je odlazak u sredinu gdje će imati sigurno mjesto u prvom timu kako ne bi ispao iz reprezentacije. Sedam godina je proveo u najvećem austrijskom klubu Rapidu, da bi u ljeto 2006. godine prešao u redove Salzburga gdje se zadržao samo jednu sezonu, a onda se zaputio u Panathinaikos gdje je u početku bio jedan od nositelja igre, ali je prije pola godine došlo do pada u formi, što je uzrokovalo njegovo preseljenje na klupu. 2003. godine je debitirao za nacionalni tim, a ubrzo je postao najmlađi kapiten u historiji Austrije. Naime, u trenutku kad je postao kapite imao je samo 19 godina, i ubrzo je postao najveća zvijezda Austrije. Jedno vrijeme je bio na meti Milana i Bayerna, ali je onda doživio neshvatljiv pad u karijeri, tako da će sada u dresu Mainza pokušati da se vrati na puteve stare slave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.