Majnc kupio dvojicu

Crveno-bijeli se pojačavaju

Majnc kupio dvojicu

Mainz 05, najveće iznenađenje u prošloj sezoni Bundeslige, angažovao je dva nova igrača za slijedeću sezonu.

Iz norveškog Lilestroma stigao je 20-godišnji napadač Anthony Ujah. Ovaj 183 cm visoki Nigerijac je od starta sezone u Norveškoj za žuto-crne postigao 13 golova na 12 utakmica i ukupno je za Lilestrom tresao mrežu čak 26 puta na 37 mečeva. Obeštećenje za Ujaha je 2,3 miliona eura.

Drugo pojačanje je austrijski reprezentativac Julian Baumgartlinger (23). Ovaj vezni igrač je svojevremeno nastupao za Munchen 1860, a prošle sezone je za bečku Austriju odigrao 31 prvenstveni meč, 5 u Kupu i 4 u Evropskoj ligi uz 3 postignuta gola. Ima 13 mečeva za A selekciju Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.