Majstor Ben Arfa ponovo na djelu
Ben Arfa nije zaboravio da igra nogomet, pokazao je to i večeras sjajnim golom protiv Dijona

Liga 1

Majstor Ben Arfa ponovo na djelu

E. Škorić

Većina mečeva u Francuskoj je odgođeno zbog žestokih protesta u toj zemlji, a u subotu su odigrana samo dva i to u Guingampu i Rennesu.

Rennes je na svom stadionu savladao Dijon s 2:0 i sada je na devetom mjestu Lige 1, dok je Dijon tek 16. sa 16 bodova i ima samo tri boda više od ekipa iz opasne zone.

Bourgeaud je u 67. minuti zamijenio Leu kod domaćina, a samo dvije minute kasnije postigao je gol za 1:0.

U samoj završnici meča Hatem Ben Arfa je podsjetio na stare dane i ovjerio pobjedu Rennesa.

U derbiju donjeg dijela tabele Guingamp je ugostio Amiens, koji je stigao do velike pobjede (2:1), a domaćin je s osam bodova ostao prikovan za dno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sva tri gola viđena su u posljednjih pola sata. Gnahore je u 63. postigao gol za 0:1, a Didot u 70. izjednačio na 1:1. Ipak, Mendoza u 81. zabija za potpuno slavlje Amiensa, dok je kod domaćih u nadoknadi isključen mladi i talentovani napadač Marcus Thuram.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi