Majstorija Adema Ljajića na praznom JNA
(Foto: Screenshot) Srbija je sa 4:1 savladala Litvaniju, a šlag na tortu je stavio Adem Ljajić

Fudbaler Bešiktaša strijelac na dva posljednja meča Srbije

Majstorija Adema Ljajića na praznom JNA

Reprezentacija Srbije je večeras na stadionu Partizana, koji je bio neobično slabo posjećen, odigrala utakmicu zadnjeg kola Grupe 4 Lige C protiv Litvanije.

Srbiji je bila potrebna pobjeda kako bi potvrdila prvo mjesto u grupi i plasman u Ligu B Lige nacija, a na kraju su Krstajićevi izabranici do iste i uspjeli doći.

Slavila je Srbija sa 4:1, a svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu. Domaći nisu uspjeli u prvom dijelu doći do gola, a Litvanija je čak imala i nekoliko dobrih prilika.

Ipak, u nastavku Krstajić ubacuje drugog napača (Prijović) i odbrana Litvanije ubrzo kapitulira.

Igrala se 51. minuta kada je Zulpa zatresao vlastitu mrežu za vodstvo Srbije od 1:0, da bi sedam minuta kasnije Mitrović povisio na 2:0. Litvanije je uspjela u 64. smanjiti na 2:1 preko Patraviciusa, ali je Prijović u 71. minuti pogodio za 3:1.

"Šlag na tortu" stavio je Adem Ljajić svojim golom u 74. minuti. Prijović je lijepo uposlio Ljajića koji je zaista majstorski reagovao, potkopao loptu i lobovao golmana Litvanije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bio je ovo drugi gol Ljajića za Srbiju u samo nekoliko dana pošto se u strijelce upisao i protiv Crne Gore.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Bošnjak je najbolji u Srbiji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi