Majstorija Salihovića, Hoffenheim siguran

Bundesliga, 3. kolo

Majstorija Salihovića, Hoffenheim siguran

Edmir Škorić

Hoffenheim je večeras u okviru 3. kola njemačke Bundeslige ostvario pobjedu nad Schalkeom. Domaće je u vodstvo doveo Vorsah u 37. minuti, a naš reprezentativac Sejad Salihović u finišu utakmice postigao je gol iz slobodnog udarca za konačnih 2:0.

Treću prvenstvenu pobjedu večeras su slavili nogometaši  Hoffenheima, dok su Magathovi izabranici ubilježili i treći poraz u isto toliko odigranih utakmica. Iako sa Raulom i Huntelaarom u napadu, gosti iz Gelsenkirchena nisu uspjeli napraviti nešto više u ovom susretu.

Prvu pravu priliku za Hoffenheim propušta Vedad Ibišević, kada je izašao sam pred Neuera, ali je njegov udarac njemački golman skrenuo u korner. Desilo se to u 27. minuti, a deset minuta kasnije domaći su se radovali.

Beck je nakon kornera kratko dodao do Weissa, ovaj mu vratio, potom Beck centrirao, a  sjajni Ganac Vorsah glavom savladao Neuera. Do kraja poluvremena je ostalo 1:0 za domaći tim.

Ibiševiću se večeras jednostavno nije dalo da postane strijelac. Naš reprezentativac je u 58. minuti propustio dobru šansu. Sa ruba šesnaesterca je šutirao, ali malo pored desne stative Neuera. Dva minuta kasnije, stopostotna šansa za Schalke. Huntelaar je sa pet metara glavom snažno šutirao, Starke uspio odbraniti.

U 71. minuti Salihović proigrava Ibiševića koji sa desne strane iz kosa puca, ali Neuer brani. U finišu je Neuer odbranio snažan udarac Gustava sa nekih 25 metara. I kada su domaći navijači strepili pri rezultatu 1:0, Salihović im je skinuo zabrinutost sa lica, ali i paučinu iz lijevog gornjeg ugla Neuerovog gola.

Salihović je sa nekih 18 metara majstorski pogodio iz slobodnog udarca. Lopta je najprije udarila u stativu, potom se od Neuera odbila u mrežu za veliko slavlje domaćih.



Bundesliga, 3. kolo:

Hoffenheim - Schalke 2:0 (Vorsah 37, Salihović 92)

HOFFENHEIM: Starke - Compper, Vorsah, Šimunić, Beck - Salihović, Gustavo, Weis - Ba, Ibišević, Mlapa. Trener: Ralf Rangnick.

SCHALKE: Neuer - Sarpei, Plestan, Howedes, Metzelder - Rakitić, Jones, Mortiz - Edu, Raul, Huntelaar. Trener: Felix Magath.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.