Majstorija Stojčeva za trijumf Sarajeva nad Širokim

Derbi pripao bordo timu

Majstorija Stojčeva za trijumf Sarajeva nad Širokim

Edmir Škorić

Sarajevo i Široki odigrali su derbi trećeg kola BH Telecom Premijer lige na Koševu, a domaći su slavili s 2:1 i to potpuno zasluženo jer su nadigrali goste s Pecare.

Široki je imao u sedmoj minuti veliku šansu, ali Menalo nije uspio da savlada Delača, no samo dvije minute kasnije Wagner je uradio ono što mladi bh. reprezentativac nije uspio.

Nakon ubačaja iz kornera, Wagner se odjednom našao sam pred Delačom i bez problema je loptu ugurao u mrežu za svoj četvrti premijerligaški pogodak. 

Sarajevo je tek u 14. minuti imalo neku polušansu, ako se tako može nazvati ubačaj Velkoskog i kratka lopta za Duljevića. U 18. minuti Benko je sa šest metara glavomm pucao, lopa završila u korneru, a ubrzo još jedan pokušaj Benka, koji je ponovo neprecizan.

Nova šansa za Benka u 21. minuti, bio je sam na pet metara od gola Širokog nakon ubačaja Barića, ali je Soldo odbranio. Minutu kasnije makazice hrvatskog napadača, ali lopta ide preko gola. Cimirot je iz daljine šutirao u 26. minuti, ali Soldo nije imao problema da upiše novu odbranu.

U finišu prvog dijela dosta kontroverznosti. Jedan igrač Širokog je igrao rukom u svom šesnaestercu, igrači i navijači Sarajeva su protestovali, tražili su penal, ali sudija se niej oglasio. 

Ipak, Sarajevo u nastavku dolazi do preokreta i osvaja nova važna tri boda. U šestoj minuti nastavka Ikande šutira, lopta se odbija do Velksokog, koji s lijeve strane nesebično proigrava Benka, a ovaj konačno postiže pogodak. 

Taj pogodak je prelomio utakmicu, Sarajevo je zaigralo još bolje i bilo je samo pitanje vremena kada će se opet zatresti mreža Solde. Odmah nakon gola velika šansa za Benka, no ovaj put neprecizno.

U 62. minuti je poništen gol Velkoskog, koji je bio u nedozvoljenoj poziciji, a dvije minute kasnije Duljević puca pored lijeve stative Solda. Na novu šansu čekalo se do 66. minute, kada je Velkoski iz slobodnjaka pucao preko gola Širokobriježana.

Velkoski je u 74. minuti izašao sam na Solda, koji je opet sjajno odbranio udarac Makedonca, ali nije uspio da zaustavi Stojčeva u 78. minuti. Sjajni veznjak je lobovao Solda na majstorski način za pobjedu bordo tima. Mogao je Benko da okonča sve dileme oko pobjednika u 84. minuti, no lukavi pokušaj loba je Soldo ukrotio i ostalo je 2:1.

Sarajevo sada ima šest bodova, koliko i Široki, a jedini stopostotan nakon tri kola je Zrinjski. 

Sarajevo - Široki 2:1 (Benko 51, Stojčev 78/ Wagner 9)

Sarajevo: Delač, Barić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Benko, Barbarić, Cimirot, Ikande, Puzigaća, Radovac. 

Široki: Soldo, Ćorić, Pehar, Wagner, Menalo, Kožulj, Sesar, Brekalo, Brlaić Crnov, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti