"Bez nacionalnosti, jezika, gena, imena i prezimena... mi idemo na Evropsko prvenstvo!"

Makedonski komentator oduševio sve

"Bez nacionalnosti, jezika, gena, imena i prezimena... mi idemo na Evropsko prvenstvo!"

E. Škorić

Makedonski komentator koji je pratio susret u Tbilisiju dosta emotivno je dočekao kraj utakmice protiv Gruzije.

Sjeverna Makedonija je golom Gorana Pandeva slavila protiv Gruzije u finalu play-offa Lige nacija i igrat će narednog ljeta na Evropskom prvenstvu. Zemlja kojoj su oduzeli skoro sve ostvarila je povijesni rezultat. E to se zove inat!

"Kraj! Uživaj Makedonijo! Idemo na EP! Nogometaši su ostvarili veliki uspjeh kao svojevremeno rukometaši, odbojkaši, košarkaši. U ovom teškom vremenu kada naša nacionalnost, jezik, geni, ime i prezime nisu prepoznati, mi idemo na EP. Oni kojima smo dali pismenost sačekat će nas sljedećeg juna, slušaće i salutiraće našoj himni. Ovo je poruka za sve pravoslavce, kršćane, Makedonce, Albance, Turke koji igraju za ovu reprezentaciju. I jednu i drugi i treći i četvrti treba da čuvaju našu državu", poruka je makedonskog komentatora.

Macedonian commentators going wild after the national team has qualified for European Championship for the first time in the history from r/sports

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi