Makelele: Ovo je moja zadnja sezona, ali...

Makelele: Ovo je moja zadnja sezona, ali...

Edmir Škorić

Kapiten francuskog PSG-a Claude Makelele je najavio kako krajem ove sezone planira 'okačiti kopačke o klin', ali ističe kako se ta odluka može lako promijeniti.

Bivši veznjak Real Madrida i Chelsea je standardan ove sezone u redovima fracunskog PSG-a. No, 37-godišnjak više ne može držati tempo pa je odlučio krajem ove sezone otići u mirovinu, iako priznaje da bi se ta odluka mogla promijeniti.

"Ovo je zaista moja zadnja sezona. Danas je to zadnja sezona, ali sutra se već može promijeniti", kazao je Makelele, očito ni sam ne znajući je li igra svoje posljednje utakmice.

Makelele je u PSG stigao u ljeto 2008. godine, nakon pet uspješnih godina provedenih u Londonu, kada je nosio dres Chelsea. Dva puta je osvajao Premiership, kao i ligaški Kup te FA Kup. Osim toga, osvajao je prvenstva Francuske i Španije, a 2002. godine je bio prvak Evrope sa madridskim Realom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.