Makitan: Sarajevo nam u prvom poluvremenu nije stvorilo izglednu šansu

Krupa izgubila od šampiona

Makitan: Sarajevo nam u prvom poluvremenu nije stvorilo izglednu šansu

Admin Čaušević

Krupa je povratničku sezonu u Premijer ligu otvorila domaćim porazom od Sarajeva koje je slavilo s 0:2. 

Bordo tim je oba gola postigao u drugom poluvremenu i na kraju ostvario zaslužen trijumf, a Krupa je meč završila s igračem manje nakon isključenja Igora Makitana.

U izjavi za SportSport.ba defanzivac Krupe je kazao da su on i saigrači bili u najmanju ruku konkurentni bh. šampioni, pogoto u prvom poluvremenu.

"U najmanju ruku smo bili konkurentni Sarajevu, nisu nam stvorili izglednu priliku u prvom poluvremenu. Nismo ušli još u takmičarski ritam, nismo imali previše utakmice na pripremam tokom pripremnom perioda. Prvo poluvrijeme smo stvarno odigrali korektno. Do gola nam nisu stvorili stopostotnu šansu iako su imali inicijativu", rekao je ovaj 25-godišnjak.

Krupi će u nastavaku sezone biti prioritet utakmice protiv direktnih konkurenata kako bi se ostvarili željeni rezultati i što prije osigurati opstanak u ligi.

"Nama će dosta toga ovisiti od susreta koju su nama konkurenti i od kojih očekujemo pobjede. Ne mogu reći da je naša realnost borba za opstanak, možda napravimo neki iskorak, ali nama će cilj da što prije osiguramo mjesto i sljedeće sezone u eliti."

Jučer se po prvi put na stadionu Krupe igralo na novoj podlozi, a Makitan smatra da će tek u narednom periodu teren biti vrhunski.

"Nova podloga je stvarno vrhunska, mislim da se još uvijek nije slegla kako treba, pa se nije stekao osjećaj da je vrhunski, ali mislim da će kako prođe vrijeme biti na nivou i biti olakšanje za sve."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Makitan je izrazio i olakšanje što se nakon višemjesečne pauze konačno odigrao jedan takmičarski meč.

"Za svakog igrača prvenstvena i prijateljska utakmice nisu iste, drugačiji je naboj, tempo i mnogo toga. Vrijeme je bilo teško, bilo je i vruće, pa i igrači nisu mogli dati maksimum u takvoj situaciji. Pandemija koronavirusa je poremetila svakog igrača i tim, sigurno je unazadila fudbal u BiH", rekao je ovaj defanzivac. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chwila1921
Pa nije fakat, niko vam nije kriv sto niste to iskoristili
3 4
Fareus1921
Moraš Makitane znat da utakmica nije samo 45 minuta nego 90!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi