Makitan srušio Tekstilac u Gradišci

Kozara do gola u 87. minuti

Makitan srušio Tekstilac u Gradišci

D. Vejo

U drugom po redu derbiju 18. kola Prve lige Republike Srpske koplja su u Gradišci ukrstili domaća Kozara i Tekstilac iz Dervente, a gdje je domaćin upisao zlata vrijednu pobjedu od 1:0.

Ljubitelji fudbala u Gradišci nisu mogli pretjerano da uživaju u lijepim potezima, s obzirom da se na travnatoj podlozi Gradskog stadiona vodila prava bitka.

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga. I jedni i drugi imali su svoje šanse, ali nakon prvih 45 minuta mreže su ostale netaknute.

Nakon odmora, crveno-bijeli su polako stezali obruč oko gola Dervenćana. Pokušavao je u nekoliko navrata Popović, ali golman gostujuće ekipe bio je siguran.

Ipak, Gradiščanci su propuštene prilike naplatili tri minute prije kraja regularnog dijela utakmice. Igrao se 87. minut kada štoper Kozare Igor Makitan matira protivničkog golmana i tako svom timu donosi važna tri boda u borbi za play-off lige.

Ovaj trijumf tim iz grada na Savi mora što prije zaboraviti jer ih narednog vikenda očekuje meč u Prijedoru sa ekipom Rudara, koja će upravo protiv Kozare vidati rane nakon današnjeg poraza u Banjaluci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi