Maksimović: Ostvarili smo historijski uspjeh

Strijelac dva gola za Mladost DK protiv Bosne

Maksimović: Ostvarili smo historijski uspjeh

D. Vejo

Fudbaleri Mladosti Doboj-Kakanj plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas u drugoj utakmici četvrtfinala na Koševu savladali ekipu Bosne Seme rezultatom 3:2.

Jedan od onih koji je najviše zaslužan za ovaj trijumf Mladosti jeste vezista Dejan Maksimović koji se danas dva puta uspisao u strijelce. 

Prvo je sa bijele tačke u drugoj minuti susreta pogodio za 1:0, da bi drugi gol postigao 20-tak minuta prije kraja utakmice za 3:1.

Plasmanom u polufinale Kupa, ekipa Mladosti ostvarila je historijski uspjeh za klub.

"Generalno, svi smo zadovoljni. Ovo je za klub historijski uspjeh. Prvi put smo u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine. Naravno, drago mi je što sam postigao dva pogotka. Tako sam dao svoj doprinos klubu da ostvari cilj, ali također i meni mnogo znači zbog samopouzdanja", rekao je za SportSport.ba fudbaler Mladosti DK, Dejan Maksimović.

Koševo po svemu sudeći odgovara mladom igraču sredine terena, ako uzmemo u obzir da je u prvom dijelu Premijer lige BiH Sarajevu postigao dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi