Maksumić: Momci su bili ekspresni

Orebro gledao sa tribina, igra protiv Sparte?

Maksumić: Momci su bili ekspresni

Sarajevo je sinoć savladalo Orebro i plasiralo se u treće pretkolo Evropske lige gdje ih čeka praška Sparta. Zbog dva žuta kartona, Amer Dupovac neće imati pravo nastupa protiv češke ekipe, a njega će najvjerovatnije zamijeniti Ajdin Maksumić.

Maksumić je sinoćnju utakmicu gledao sa tribina, jer nije bio registrovan za utakmice drugog pretkola Evropske lige. Svestrani igrač sa Koševa ističe da je očekivao prolaz bordo tima, te kaže da je i publika dosta doprinijela pobjedi.

"Super je bilo. Momci su ekstra odigrali. Gledao sam i prvu utakmicu gdje su isto tako dobro odigrali. Samo sada su bili ekspresni, a i publika nas je ponijela. Drago mi je zbog Haskića što je postigao dva gola. Oni su bili spremniji, jer su već odigrali dosta kola u prvenstvu, ali mi smo kvalitetnija ekipa", rekao je Makusmić za SportSport.ba.

Amer Dupovac, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, neće imati pravo nastupa u prvoj utakmici trećeg pretkola Evropske lige u kojem Sarajevo igra u Pragu protiv Sparte. Mladog stopera bi najvjerovatnije trebao zamijeniti svestani Maksumić.

"Vijdet ćemo da li ću igrati. Danas idem u klub sa papirima da vidimo da li ću imati pravo nastupa. Plišek je tu da odluči da li ću igrati. Nisam dugo igrao i istina je da nisam najspremniji, ali sigurno mogu dati svoj doprinos. Najvažnije je da u Češkoj izborimo dobar rezultat, nešto kao u utakmici protiv Orebra", dodao je Maksumić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.