Maksumić: Želim otići mirno, volim ovaj klub
Foto: fksinfo.com

Plišek više ne računa na 26-godišnjeg veznjaka

Maksumić: Želim otići mirno, volim ovaj klub

Ajdin Makusmić je jedan od igrača na koje Jirži Plišek ne računa. Nekadašnji mladi i A reprezentativac Bosne i Hercegovine još jednom je ponovio da u Premijer ligi ne može nositi nijedan dres, osim onog bordo boje.

Maksumić je u razgovoru za naš istakao  je da mu je teško napustiti klub u kojem je ponikao, te da se nada da će postići dogovor sa Upravom kluba sa Koševa.

"Teško je napustiti Sarajevo. Tu sam ponikao. Kada je bila riječ o transferu uvijek sam želio vratiti se na Koševu, jer tu sam se uvijek najljepše osjećao", rekao je Maksumić u razgovoru za SportSport.ba.

"Nisam se uspio nametnuti stručnom štabu, tako da ne računaju na mene. Žao mi je, ali takav je fudbal. Nikad se ne zna. Nadam se da ću se uspjeti dogovoriti sa Upravom Sarajeva o raskidu saradnje. Želim da odem mirno, jer volim ovaj klub", dodao je nekadašnji naš mladi i A reprezentativac.

U ranijim razgovorima za naš portal Maksumić je isticao da ne bi mogao zaigrati za drugi klub u Premijer ligi , a kaže da to stoji i sada.

"Da, to stoji i sada. Ne bih mogao zaigrati za neki klub osim Sarajeva u Premijer ligi. Pokušat ću naći angažman negdje u inostranstvu. Mnogi ljudi ne mogu da vjeruju da nisam ostao u Sarajevu. Imam nekih veza, pa  ćemo vidjeti šta će biti. Ne može valjda biti sve tako crno", kaže Maksumić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.