Malafejev zbog djece prekida reprezentativnu karijeru

Rusija ostaje bez prvog golmana

Malafejev zbog djece prekida reprezentativnu karijeru

Dosadašnji prvi golman ruske fudbalske reprezentacije Vjačeslav Malafejev objavio je kako privremeno prekida s nastupima za nacionalni tim.

Golman Zenita u bliskoj budućnosti želi više vremena provoditi sa svoje dvoje djece o kojoj se sam brine nakon što je u prošle godine u saobraćajnoj nesreći poginula njegova supruga Marina.

"Teško sam se odlučio za privremeni prekid reprezentativne karijere. Ipak, to je ispravna odluka za moju porodicu", istakao je 33-godišnji Malafejev.

Iskusni je čuvar mreže skupio 29 nastupa za rusku reprezentaciju, a bio je na golu Rusije i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.