Malaga bi Lucija, njemu se ne ide iz Intera

Malaga bi Lucija, njemu se ne ide iz Intera

Edmir Škorić

Španska momčad Malaga, preciznije njezino rukovodstvo, očajnički želi napraviti kvalitetnu ekipu za sljedeću sezonu.

Treneru Manuelu Pellegriniju odriješene su ruke kada je u pitanju sklapanje momčadi. Ambiciozni španski prvoligaš će tako u ljetnim danima pokušati dovesti nekolicinu kvalitetnih igrača. Na meti je, između ostalih, Brazilac Lucio.

Madridski dnevnik Marca navodi kako će na La Rosaledi pokušati dovesti iskusnog stopera iz Intera. Bilo bi to drugo sjajno pojačanje Malage jer je, podsjetimo, nedavno potpisao holandski napadač Ruud van Nisterlooy.

Što se Lucija tiče, on ima ugovor s Interom na još godinu dana i želi potpisati novi. Ipak, Malaga pažljivo posmatra čitavu situaciju i, ne uspije li Brazilac dogovoriti novu saradnju s Interom, lako bi se moglo dogoditi da im se želje ostvare.

Lucio je karijeru započeo u Internacionalu, potom igrao u Njemačkoj za Bayer Leverkusen i Bayern Minhen, a u Inter prešao 2009. godine.

Ovome dodajmo kako Malaga sljedeće sezone želi biti rame uz rame sa Valencijom, Sevillom, Villarrealom i(li) Atleticom Madridom, odnosno pokušati izboriti Europu. Barcelona i Real Madrid? Teško.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.