Malaga dovela Toulalana

Malaga dovela Toulalana

Nastavlja se stvaranje velike Malage. Nakon Ruuda Van Nistelrooya na La Rosaledu je stiglo još jedno veliko pojačanje. Riječ je o veznjaku Lyona Jeremyju Toulalanu koji će potpisati ugovor na četiri godine.

Dvadesetosmogodišnji reprezentativac Francuske je u Lyonu bio jedan od najboljih igrača i trenutno je među desetak najboljih defanzivnih veznjaka na svijetu. Iako se nije mnogo govorilo o njegovom napuštanja Lyona danas je doputovao u Malagu i odradio ljekarski pregled.

Prije njega i Van Nistelrooya momčad iz Andaluzije pojačali su Julio Baptista, Martin Demichelis, Sergio Asenio i Enzo Marseca koji su stigli u januarskom prelaznom roku. Novi vlasnik Malage, bogati katarski šeik, želi od Malage stvoriti treći najbolji španski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.