Malaga korača prema Ligi prvaka

Sigurna tri boda protiv Racinga

Malaga korača prema Ligi prvaka

Midhat Šljivak

Posljednji susret 32. kola španske Primere odigrali su na La Rosaledi domaća Malaga i Racing i Santandera, a domaći tim je na kraju slavio rezultatom 3:0.

Gosti iz Santadera su nakon tri minute igre ostali bez Francisa koji je isključen nakon što je napravio penal, no pokušaj Santija Cazorle odbranio je golman Racinga Mario Fernandez.

Osmi minut donio je novu dobru priliku za domaće. Enzo Maresca je snažno šutirao sa preko 25 metara, ali je lopta pogodila stativu.  Pokušao je potom Isco u 15. minuti, no ponoveo bez promjene rezultata.

Ipak, napadi Malage isplatili su se u 22. minuti. Isco je iskosa sa lijeve strane prekrasnim golom donio prednost svom timu od 1:0. Branio se Racing uspješni, tako da je u 34. minuti viđena posljednja prilika za domaće u prvom poluvremenu kada je Fernandez izašao sam pred svog prezimenjaka na golu Racinga, ali je uspio promašiti stopostotnu priliku.

Otvorila je Malaga odlično drugo poluvrijeme. Pokušali su Cazorla i Monreal, ali je prvo jedan odbrambeni igrač gostiju izbacio loptu s agol crte, da bi udarac Monreal odbranio Dani Sotres koji je ušao umjesto povrijeđenog Fernandeza.

Za promašeni penal Cazorla se iskupio u 64. minuti. Izbjegao je fudbaler Malage majstorski ofsajd zamku, te je pogodio bez problema za vodstvo od 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je legendarni holandski napadač Ruud Van Nistelrooy prekrasnim golom u 84. minuti utakmice za veliku pobjedu koja ih vodi na treću poziciju koja garantuje direktno učešće u Ligi prvaka.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.