Malaga kupila ulazak u Primeru?

Na pomolu novi skandal sa namještanjem

Malaga kupila ulazak u Primeru?

U Španiji je na pomolu nova afera u vezi sa namještanjem utakmica. Naime, pokrenuta je istraga protiv Malage nakon sumnje da su kupili utakmicu protiv Tenerifa s kojom su ušli u Primeru.

Tenerife i Malaga tada su se takmičili u drugoj ligi Španije, a posljednje kolo donijelo je pobjedu Malage rezultatom 2:1, dok je Real Sociedad u tom kolu remizirao sa Cordobom, te tako izgubio mogućnost povratka u elitni razred.


Cijelu je priču o namještanju medijima potvrdio tadašnji igrač Tenerifa Jesus Mora Nieto, koji je izjavio kako su on i njegovi saigrači dobili po 6.000 eura da izgube susret.

Fudbaleri Tenerifea demantovali su primanje novca, ali je tužilaštvo cijeli slučaj dalo na sud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti