Malaga preokretom do veoma važne pobjede

Andalužani savladali Almeriju

Malaga preokretom do veoma važne pobjede

Malagu večeras nije najbolje krenulo na La Rosaledi protiv Almerije. Ipak, na kraju Andalužani su došli do veoma važne pobjede.

Derbi začelja odigrali su Malaga i Almeria, a domaći su preokretom slavili sa 3:1. Sofiane Feghouli, veznjak koji je na posudbi iz Valencije, već u 8. minuti dovodi goste u vodstvo.

Prvo poluvrijeme je završeno sa prednošću Almerije i sve se činilo da će Malaga ostati zakovana za dno tabele. No, Andalužanis u se probudili u drugom poluvremenu i došli do preokreta.

Enzo Maresca, iskusni Talijan, ušao je na početku drugog poluvremena i izjednačio rezultat samo nakon sedam minuta igre u nastavku.

Leonardo Ulloa, argentinski napadač, u 76. minuti dobiva drugi žuti karton i tako Almerija ostaje sa igračem manje. Samo dvije minute kasnije Kolumbijac Salomon Rondon donosi Malagi preokret.

No, to nije sve. Do kraja utakmice još jedan igrač u gostujućem timu zaradio je isključenje. Riječ je o defanzivcu Antoniu Luni, a domaći su još jednim golom potvrdili pobjedu. Strijelac je bio Juanmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.