Malaga slavila u Kataloniji

Primera, 30. kolo

Malaga slavila u Kataloniji

Edmir Škorić

Još dvije utakmice 30. kola španske Primere odigrane su danas (nedjelja). Malaga i Osasuna slavili su na poprilično teškim gostovanjima.

Malaga je nastavila nizati dobre rezultate. Izabranici čileanskog stručnjaka Manuela Pellegrinija osvojili su tri boda u Kataloniji protiv Espanyola.

Philippe Coutinho, igrač koji je u Espanyol stigao iz Intera, u 24. minuti pogađa za vodstvo domaćih, ali Cornella-El Prat se utišala u posljednjih petnaestak minuta. Prvo je iskusni Holanđanin Ruud van Nisterlooy u 76. poravnao na 1:1, a onda, dvije minute kasnije, Argentinac Martin Demichelis pogađa za tri boda Malage.

Malaga je sa današnja tri boda došla na brojku od 47, koliko i trećeplasirana Valencia, koja ima bolju gol-razliku. Iz sebe su ostavili Levante, koji je poražen kod kuće od Osasune.

Pamplonci su ove sezone i Barcelonu uspjeli savladati, a golovima Raula Garcije i Nina iznenadili su Levante u Valenciji. I Osasuna se uključila u borbu za mjesta koja vode u Evropu.

Primera, 30. kolo:

Espanyol - Malaga 1:2 (Coutinho 24/ Van Nistelrooy 76, Demichelis 78)
Levante - Osasuna 0:2 (Garcia 16, Nino 79)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti