Maldini se želi oprostiti u službenom meču

Maldini se želi oprostiti u službenom meču

Veteran Milana, 40-godišnji Paolo Maldini, na kraju ove sezone će okončati prebogatu karijeru, ali neće odigrati oproštajnu utakmicu za reprezentaciju Italije.

Maldini je dresu „azura“ nastupio čak 126 puta, a postigao je i sedam golova, pa je portal Goal.com pokrenuo inicijativu da se legendarnom kapitenu Milana upriliči reveijalna oproštajna utakmica kojom bi se oprostio od reprezentacije Italije.

Fudbalski savez Italije, selektor Marcello Lippi i sam Maldini prihvatili su ideju, pa je plan bio da Maldini obuče dres Italije u prijateljskom susretu sa Sjevernom Irskom 6. juna. Međutim, Maldini je odustao od te ideje.

- Neću igrati oproštajnu utakmicu za reprezentaciju. Ipak, zahvaljujem Fudbalskom savezu Italije što je pokazao dobru volju za tu ideju. Od fudbala se želim oprostiti u službenoj utakmici - objasnio je Maldini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije