"Male su šanse da se ne igra u Zenici"

Elvedin Begić o zahtjevu Portugalaca

"Male su šanse da se ne igra u Zenici"

Fudbalski savez Portugala uputio je zvanični dopis UEFA u kojem traži da se prva utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo ne igra na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Međutim, kako je za SportSport.ba potvrdio potpredsjednik Komiteta za normalizaciju stanja u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine Elvedin Begić, male su šanse da Zmajevi ne ugoste Portugalce u Zenici.

"Svako ima pravo da se žali na bilo šta. Bilo da je u pitanju stanje terena ili broj mjesta za gostujuće navijače. Objektivno, Portugalci nemaju uporišta u svom zahtjevu za promjenu stadiona domaćina prve utakmice baraža", kaže Begić i dodaje:

"Dali smo im obećanje da ćemo učiniti sve što bude u našj moći da travnjak na Bilinom Polju bude u boljem stanju nego onda kada su oni došli da ga pogledaju. Mi imamo obećanja od načelnika Opštine Zenica i NK Čelik da će travnjak do utakmice biti u boljem stanju. Zaista su male šanse da se utakmica baraža ne bude igrala na Bilinom Polju tim prije jer mi imamo veliki problem sa alternativom. Naime, stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu ima problema sa stolicama, tako da bi zapadna tribina našeg najvećeg stadiona bila prazna u susretu sa Portugalom, ako se ne dopusti igranje na Bilinom Polju. To nama nikako ne odgovara i učinićemo sve što je u našoj moći da se taj susret odigra u Zenici", smatra Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti