Maletić: Sarajevo je medijski napuhano, nije lako postati prvak
Bljesak

Fudbaler Veleža za SportSport.ba

Maletić: Sarajevo je medijski napuhano, nije lako postati prvak

Fudbaleri Sarajeva svojim navijačima jučer su priredili novo razočaranje. Nakon ispadanja iz Kupa BiH, izabranici Mehe Kodre poraženi su i od mostarskog Veleža koji je na stadionu u Vrapčićima slavio rezultatom 2:0. 

Sretan zbog pobjede Veleža bio je 34-godišnji vezni fudbaler Darko Maletić, koji u razgovoru za SportSport.ba ističe da je njegov tim odigrao pametno i iz kontri presudio Sarajevu. 

"Bili smo u velikim problemima poslije ispadanja iz Kupa i odlaska trenera, ali onda smo pobjedom protiv Sarajeva vratili vjeru navijačima. Sarajevo je imalo etiketu favorita, no mi smo odigrali pametno, prepustili im inicijativu i iz kontri presudili protivniku", kazao nam je Maletić, koji nije ubijeđen da će Sarajevo na kraju sezone postati prvak BiH.

"Sarajevo je medijski mnogo napuhano i već proglašeno šampionom. Nije to baš tako jednostavno. Bez obzira što imaju najbolji igrački kadar na terenu se igra s jednakim brojem igrača i neće im biti lako do kraja prvenstva. Široki Brijeg pobjedom je napravio ozbiljnu prednost i nisam ubijeđen baš da će Sarajevo na kraju slaviti", smatra Maletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež nakon 18. odigranih kola zauzima sedmu poziciju na tabeli sa deset bodova manje u odnosu na prvoplasirani Široki Brijeg. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.