Maletić: Vjerujem da možemo na EURO

Mladi veznjak Utrechta i juniorske reprezentacije BiH

Maletić: Vjerujem da možemo na EURO

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike u elitnom krugu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Marko Maletić, veznjak holandskog Utrechta ističe da izabranici neće imati teži posao od onog koji su imali u Bugarskoj.

Naši reprezentativci do 19 godina u Bugarskoj imali su maksimalan učinak u prvoj rundi kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Tada su u grupi pobijedili Rusiju, Irsku i Bugarsku.

Za odlazak na EURO morat će proći još jedan kvalifikacioni turnir, koji će se igrati u Hratskoj. Naši juniori igrat će pored domaćina još sa Gruzijom i Austrijom. S obzirom šta su pokazali u Bugarskoj, izabranici Tonija Karačića mogli bi zaigrati na velikom takmičenju.

"Smatram da ova grupa nije jača od one u Bugarskoj. Mislim da niko nije očekivo da ćemo biti prvi sa devet bodova, a mi kao ekipa smo vjerovali u to. Možda će se favorizovati Hrvatska ili Austrija, ali to za mene nije važno. Naša ekipa zna šta može na terenu i šta hoće", rekao je Maletić u razgovoru za SportSport.ba.

"Za rezultat u Bugarskoj zalužna je cijela ekipa i stručni štab. Sve što je stručni štab od nas tražio mi smo ispunili. Nijedna utakmica nije ista. Znači da moramo gledati od utakmice do utakmice. Za sada mislim i vjerujem da možemo izboriti prvo mjesto u grupi", dodao je veznjak Utrechta.

"Atomosfera je uvijek bila dobra. Naravno, kada su rezultati dobri, atmosfera je još bolja. Ova generacija je uvijek imala dobru atmosferu, pogotovo u Bugarskoj, kada smo imali najbolji rezultat", kaže Maletić, koji je osim za juniorsku, igrao i za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Maletić je karijeru počeo u holandskom De Graafschapu, a početkom 2010. godine potpisao je za Utrecht. Prije potpisivanja za ovaj holandski klub bio je na probi u Celticu, a također i Sam Allardyce, koji je tada vodio Blackburn, želio ga je u svojim redovima.

"Dobro mi ide u Utrechtu. Igram za juniore i mladu ekipu, kako kada. Zavisi od toga koliko se igrača vrati iz prvog tima. Ali, Utrecht želi polako da me uvede u prvi tim. Imam ugovor još godinu i pol. Prate me engleski i njemački klubovi, ali ja se prvo želim dokazati u prvoj ekipi Utrechta", rekao je Maletić za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.