Mali princ ponovo golom poručio da nije za klupe

Serija A: Pobjeda Rome

Mali princ ponovo golom poručio da nije za klupe

Roma je u posljednjem susretu 13. kola Serije A na svom Olimpicu dočekala Torino i zabilježila pobjedu rezultatom 2:0, uz novi gol sjajnog Miralema Pjanića.

Roma je na svom Olimpicu odlično otvorila utakmicu protiv Torina. Bordo tim je dominirao terenom, držao loptu i do 70 odsto u svom posjedu, stvarao prilike, ali do gola nisu došli.

Miralem Pjanić je počeo ovaj susret od prve minute, s obzirom na to da je Daniele De Rossi propustio ovu utakmicu zbog suspenzije, te je u prvom poluvremenu imao tri pokušaja prema golu.

Torino je tek nakon pola sata zaprijetio Goicoechei na golu Rome preko Bianchija, ali ni on nije našao put do mreže.

Pjanić je u 69. minuti uposlio Marquinha, a ovaj je pao u kaznenom prostoru Torina. Sudija se konsultovao sa pomoćnikom, te pokazao, definitivno prestrogo, na bijelu tačku. Loptu je namjestio Pablo Osvaldo i ležerno, plasirajući loptu, pogodio za vodstvo Rome.

Pjanić je u 81. minuti sjajno uposlio Erika Lamelu, ali mladom Argentincu lopta prelazi preko noge i odlazi pored gola.

A, onda, u 86. minuti Pjanić je odlučio da ponovo pokaže Zemanu da nije za klupe. Dobio je loptu na oko 20 metara od gola Torina, te snažno šutirao. Lopta je na put do gola okrznula jednog igrača Torina i završila u mreži. Drugi Pjanićev gol ove sezone i drugi uzastopni.


Roma - Torino gol Miralema Pjanica by MrBlackHoleMoon
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.