Malkočević: Ima još 90 minuta igre

Sloboda slavila protiv Slavije

Malkočević: Ima još 90 minuta igre

Fudbaleri tuzlanske Slobode u prvom su susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine došli do vrijedne pobjede (2:0) nad Slavijom čime su izabranici trenera Sakiba Malkočevića došli nadomak osvajanja trofeja.

Slavija se na Tušnju predstavila u veoma dobrom svijetlu, a domaći su fudbaleri bili u podređenom položaju u prvom dijelu utakmice.

Upravo zato, trener tuzlanske ekipe Sakib Malkočević nije mogao biti zadovoljan igrom svojih izabranika u prvih 45 minuta utakmice, ali je na poluvremenu strateg Slobode bolje postavio igru, što se Tuzlacima u nastavku isplatilo sa dva gola.

Naši gosti su se predstavili u veoma dobrom svijetlu. U prvom poluvremenu su odigrali zaista kvalitetno i prava je sreća što u tom periodu igre nismo primili gol. Međutim, u nastavku smo zaigrali mnogo bolje i angažovanije, a iskoristili smo svoje najjače oružje, igru iz prekida, i došli do dva važna pogotka. Međutim, ne smije nas zavarati prednost koju smo stekli. Da bi osvojili Kup BiH potrebno je da u visokom ritmu odigramo i preostalih 90 minuta u Lukavici“, kazao je trener Slobode Sakib Malkočević.

Sloboda je napravila veliki posao u prvom susretu finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su svoju mrežu uspjeli sačuvati, a postigli su dva gola, što znači da bi im u revanšu u Lukavici najvjerovatnije i jedan gol donio naslov najboljih u najmasovnijem klupskom fudbalskom takmičenju u državi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.