Selektor bh. kadeta za SportSport.ba

Malkočević: Na putu smo da osvježimo ekipu s nekoliko novih igrača · Intervju

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovina završila je mini pripreme u Zenici, gdje je boravila od ponedjeljka u svojoj staroj bazi Trening centru N/FSBiH. 

Stručni štab na čelu sa Sakibom Malkočevićem, te njegovim saradnicima Mulaosmanovićem, Ratkovićem i Džidićem imao je povoljne vremenske uvjete da u djelo sprovedu sve ono što su zamislili. 

Selektor našeg nacionalnog tima Sakib Malkočević govorio je za SportSport.ba o pripremama, novim igračima, prijateljskim utakmicama i očekivanjima u Elitnom krugu kvalifikacija.

"Iza mene je veoma težak period. Nakon komplikovanog operativnog zahvata koji sam imao, svakim danom se osjećam sve bolje, međutim i dalje nisam spreman za neka daleka putovanja i doktori su mi preporučili da ne žurim i da se pridržavam njihovih uputa. Ovdje s nama je i Zoran Erbez koji mi pomaže, zajedno sa mojim saradnicima, posao ne smije da trpi", ističe Malkočević.

Zadovoljan je onim što su odradili na mini pripremama u Zenici.

"Imali smo zadnji dan probleme s padavinama, pa smo morali skratiti trening, inače sve je dobro prošlo i zadovoljan sam. Odradili smo ono što smo planirali, imali smo tu nekoliko novih igrača, oni nisu bili da pojačaju konkurenciju ovdje, nego ekipu jer mi trebamo osvježenje od jedno tri-četiri nova igrača u ekipi. Mislim da smo na pragu toga i da ćemo u Elitnom krugu biti pojačani s nekoliko novih igrača. Žao nam je što s nama ovdje nije bio Memišević iz Werdera, ali kao i još nekoliko igrača koji nisu bili u Zenici, učinit ćemo sve da oni budu u ekipi u prijateljskim utakmicama protiv Makedonije", kaže Malkočević.

Elitni krug kvalifikacija je uspjeh, ali sve će učiniti da se po treći puta plasiraju na Evropsko prvenstvo.

"Do Elitnog kruga odigrat ćemo četiri utakmice, dvije protiv Makedonije i dvije protiv Slovenije u gostima. Nadam se da ćemo biti dobro spremni, jer smo dobili stvarno tešku grupu, jednu od najtežih. Austrija, Francuska i Danska su kvalitetne ekipe, pokušat ćemo ih što bolje skautirati, ali meni je najbitnije da mi svi budemo zdravi i ne treba da budemo opterećeni uspjehom prethodnih generacija. Bitno je da igrači daju svoj maksimum, a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za treći uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo", kazao je za SportSport.ba Sakib Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi