Malkočević: Zašto se bune u Slaviji?
Sakib Malkočević, trener Slobode

U Slobodi tvrde da su zasluženo slavili

Malkočević: Zašto se bune u Slaviji?

„Nije mi jasno zašto se i zbog čega se bune trener Zoran Erbez, te Uprava i igrači Slavije, kada su u Tuzli izgubili na regularan način“, kazao je Sakib Malkočević, trener FK Sloboda. 

Malkočević je rekao kako žali što je manji broj neodgovornih navijača pokvarilo sjajnu atmosferu na „Tušnju“, jer su bacili nekoliko kamenica ka klupi Slavije.

„Uzroke poraza traže u činjenici što je doletjelo nekoliko kamenica ka njihovoj klupi. Ne opravdavam čin neodgovornih navijača, ali kako je nama bilo jesenas u Istočnom Sarajevu. To su u Slaviji zaboravili?“, istakao je Malkočević, i naglasio:

„Bili smo apsolutno bolji od Slavije i zasluženo smo pobijedili. U drugom poluvremenu pritisnuli smo ih u njihov šesnaesterac. Očajnički su se branili, a njihovi igrači valjali su se bez potrebe po terenu kako bi došli do daha i ukrali vrijeme. Ipak, imali smo sreće jer se Nikola Mikelini odlično snašao u gužvi ispred njihovog gola u posljednjim sekundama meča i krunisali smo inicijativu. Sada nam je put ka Evropi u potpunosti otvoren...“

U narednom kolu Sloboda je gost Čelika, a potom će na svom stadionu dočekati lidera, tim Zrinjskog.

„Iako Čeliku bodovi trebaju možda i za opstanak u ligi, vjerujem da možemo ostati neporaženi u Zenici, a onda i poraziti Zrinjski u Tuzli. Vidjećemo?! U naredna dva kola ovaj tim daće odgovor ima li snage izboriti plasman u Evropu kroz prvenstvo, mada smo u igri i u Kupu BiH“, smatra Malkočević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.