Mallorca furiozno do četvrtfinala

Deklasiran Real Sociedad

Mallorca furiozno do četvrtfinala

Edmir Škorić

Nakon što su na San Sebastianu poraženi s 2:0, činilo se da Mallorca ispada iz Kupa, a onda su njeni nogometaši na svom stadionu deklasirali Real Sociedad sa 6:1 i zasluženo prošli dalje.

Real Sociedad je u prvom susretu kao domaćin slavio s 2:0, a kada su pogotkom Diega Irfana u 16. minuti poveli na Iberostar stadionu, bilo je skoro nemoguće očekivati čudo.

No, čudo se dogodilo. Mallorca je u periodu od 34. do 60. minute postigli čak šest golova! Seriju je otvorio Gonzalo Castro u 34. minuti, a Tomer Hemed je dvije minute kasnije doveo Mallorcu u vodstvo (2:1).

Do poluvremena Jose Nunes postiže gol te svoj drugi Castro za 4:1. U nastavku Helmad se ponovo upisao u listu strijelaca, a prethodno i Alfaro.

U četvrtfinalu će Mallorca igrati s boljim iz duela Alicante - Athletic Bilbao. Prvi susret dvije momčadi odigrale su bez golova.

Kraljevski kup, osmina finala, uzvrati:

Mallorca - Real Sociedad 6:1 (Castro 34, 41, Hemad 36, 60, Nunes 38, Alfaro 53/ Irfan 16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.