Mallorca je ponovo hit
Achile Webo je odigrao još jednu dobru utakmicu

Primera Division

Mallorca je ponovo hit

U prvije dvije utakmice trećeg kola Primere gledatelji su vidjeli odličan nogomet, a na dvije utakmice postignuto je devet golova što najavljuje izuzetno efikasno kolo. Mallorca je upisala novu visoku pobjedu od 4:0 nad Tenerifama, dok je Espanyol upisao prve ovosezonske bodove.

Mallorca je nastavila s odličnim igrama na početku nove sezone. Na Mallorci su oružje ovaj put položili igrači novog prvoligaša Tenerifea koji su pali rezultatom 4:0. Igra Mallorce nakon dugo vremena liči na onu iz vremena kad su igrali finale Kupa kupova protiv Lazia 1999. godine.

Nije trebalo puno vremena da navijači Mallorce dođu na svoje. Nakon 16. minuta bilo je 1:0 za domaću momčad, a strijelac gola bio je Mario Suarez. Do poluvremena su domaći igrači napravili još nekoliko izglednih prilika, ali je ostalo 1:0 za Mallorcu nakon prvog dijela.

Početkom drugog poluvremena Mallorca je zaigrala još bolje i na punila mrežu gostiju. Aduriz je golom u 50. minuti donio novo vodstvo domaćoj momčadi, a samo osam minuta kasnije Julio Alvarez postiže i treći gol za otočane.

Mallorca nije stala s napadima ka golu Tenerifa uprkos visokom vodstvu. Dvije minute prije kraja utakmice Kamerunac Achile Webo iz penala povisuje na 4.0. Bio je to konačni rezultat utakmice, a Mallorca će privremeno biti lider na tabeli dok se ne odigraju ostale utakmice ovog kola. Mallorca ima sedam bodoova, jedan više od Reala, Barcelone, Valencie i Athletica koji imaju po šest.

Odličnu utakmicu su na Riazoru odigrali domaći Deportivo i Espanyol. Utakmica je završila rezultatom 3:2 za goste . Gosti su poveli golom Callejona u 19. minuti, a osam minuta kasnije golom Adriana Deportivo poravnava na 1:1.

Espanyol je ponovo došao do vodstva pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti kada je štoper Juan Forlin svojim prvim golom u dresu katalonskog kluba donio Espanyolu vodstvo 2:1. Tim se rezultatom otišlo na odmor.

Espanyol je drugo poluvrijeme počeo onako kako je završio prvo. Verdu je u 53. minuti donio novu radost gostujućim navijačima. Nakon primljenog gola Deportivo je krenuo ofanzivnije ka golu Kamenog. To je urodilo plodom u 75. minuti kada Lassad smanjuje na 2:3.

Espanyol je tako upisao prvu pobjedu u novom prvenstvu, a Deportivo je upisao i drugi poraz. Espanyol je pobjedom najavio izlazak iz privremene krize, što im daje krila za proboj ka vrhu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije